LES CORTS

Les Corts

LES CORTS

Barcelona
Reforma interior
Arquitectura i Construcció

El projecte de Les Corts consta de la reforma interior d’un habitatge. L’objectiu d’aquest projecte és oferir més il·luminació natural a tot el pis mitjançant la creació d’espais diàfans i l’ús de colors clars, que contrasten amb els detalls en negre.

Pel que fa l’espai diàfan, des del vestíbul d’accés hi ha un espai obert destinat a sala d’estar, menjador, cuina i distribuïdor. Tot i que no hi ha un tancament total en cap d’aquests elements, la distribució de les zones es realitza mitjançant l’encaix dels envans i el mobiliari permet que, tot i ser un espai obert, es trobin independitzades.

Un clar exemple d’això es la cuina, on destaca el tancament de ferro i vidre que, tot i privatitzar la zona de la cuina, permet la entrada de llum natural que rep la sala d’estar i el menjador.

A totes les parets i sostres destaca el color blanc, incloent les portes que contrasten amb els detalls en negre que trobem a les fusteries exteriors, els tiradors de portes i mobiliari de cuina, els ventiladors, i fins i tot, una diferenciació clara en la il·luminació; mentre que les làmpades encastades en cel ras son blanques per donar sensació d’amplitud en les zones on hi ha menys alçada, les làmpades de superfície son de color negre per continuar amb el joc de contrastos.

Aquest projecte consta de dos banys complets; un amb dutxa i l’altre amb banyera. Seguint amb el joc de contrastos entre blancs i negres, les rajoles, tant del paviment com del revestiment, son de colors sorrencs clars i els detalls, com les fusteries exteriors, els tiradors de les portes i els perfils de la mampara son en color negre.

El detall original el dona l’acabat del marc del mirall i l’aixeta del lavabo; la d’un bany son daurats i la de l’altre son cromats.

Per últim, el mobles dels banys tenen acabat de fusta similar al paviment de tot l’habitatge, unificant el disseny.

En col·laboració amb:
Elia Matesanz Quintana, arquitecta.

Utilitzem cookies per assegurar que donem la millor experiència a l'usuari en el nostre lloc web. Si continua utilitzant aquest lloc assumirem que està d'acord. Más información
Acepto
No acepto