2BCN

2BCN

2BCN

Barcelona
Reforma interior
Construcció

L’objectiu de la reforma d’aquest petit habitatge ha sigut el d’oferir espais diàfans, per aprofitar al màxim les estances, mantenint l’essència de les diferents textures i materials presents en l’estat previ a les obres.

L’habitatge consta d’una habitació, un bany i un espai comú que engloba la sala d’estar, menjador i cuina.

Per a aconseguir l’espai diàfan, l’accés a l’habitatge s’unifica amb el de la sala d’estar, menjador i cuina.

A la seva vegada, aquest espai es troba dividit volumètricament en dos parts: una primera part de doble espai on es troba l’accés i la sala d’estar i una segona part amb volta catalana on es disposa de la cuina i el menjador.

Pel que fa els materials emprats, destaquen la diferent composició dels murs de maó situats en el doble espai i els ubicats sota el forjat de volta catalana, dividits per un extradossat pintat de blanc. Pel que fa el paviment, es de formigó polit i unifica els espais comuns amb l’habitació.

Utilitzant el mobiliari, es limiten els diferents espais de la zona diàfana: mentre que la cuina es situa en el mur divisori de l’habitació, a davant de la cuina i formant una paral·lela amb aquesta es troba el menjador, composat per la taula i un moble que dona servei tant a la cuina com a la sala d’estar.

En espais reduïts, com el d’aquest habitatge, es busquen solucions amb mobiliari versàtil, com per exemple, la zona del menjador que, a part de taula per menjar també dona servei a la cuina com a illa i zona de treball i a la vegada, a la sala d’estar com a zona d’oficina en casa.

Els mobles de la cuina son resultat d’un joc d’acabats entre el blanc i la fusta; mentre que el mobiliari es blanc amb els mobles alts en fusta, el mobiliari del menjador es blanc amb la taula de la mateixa fusta que el mobiliari alt.

La taula del menjador, realitzada a mida en fusta, té una pota metàl·lica que intensifica l’estil industrial del maó vist i el paviment de formigó.

A la zona de cuina trobem una porta corredissa que dona accés a l’habitació i al bany. Totes dues estances segueixen el to industrial de tot l’habitatge.

Utilitzem cookies per assegurar que donem la millor experiència a l'usuari en el nostre lloc web. Si continua utilitzant aquest lloc assumirem que està d'acord. Más información
Acepto
No acepto